CHP’nin Baharı Başka. CHPli olmayanlar kimin sözcüsü ?

Biz “Arap Baharı” denen şeyin, bölgede sömürgeci küreselleşmeye uyumlu, halkları uyutacak“Müslüman Kardeşler” benzeri, işbirlikçi, gerici kadroların işbaşına getirilmesi olduğunu sanıyorduk. Türkiye’de de giderek laiklik ilkesinden sapıldığını sanıyorduk.

Meğer öyle değilmiş. CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, Taraf gazetesinde yayımlanan söyleşisinde bu konuda nasıl yanıldığımızı anlatıyor bizlere:

“Düne kadar İslamcı akımlar, Türkiye’de öcü gibi görülüyordu.‘Türkiye, laik yapısından geri gider mi?’ diye bir endişe yaşanıyordu. CHP’lilerde böyle bir tedirginlik vardı. Hayır!.. Dünyadaki gelişmeler ve Arap Baharı arayışları gösterdi ki, Türkiye’yi laik konumundan artık kimse koparamaz.”

Taraf’ın “Türkiye’nin şeriata doğru kaydığı, laiklikten koptuğu yönündeki endişeniz bitti mi?”sorusunu da Matkap şöyle yanıtlıyor:

“O endişe giderek azalıyor. Arap Baharı’yla birlikte önemli bir kırılma oldu bu konuda. AKP’nin başındakiler Milli Görüş geleneğinden geliyorlar ama… Bugün eğer laik, demokratik, sosyal, hukuk devleti arayışına, Ortadoğu ülkeleri de girdiyse ve oradaki halklar da özgürlük peşindeyse, geçmişte adil düzen vaat eden, Türkiye’nin şeri hükümlerle başarılı olacağını öngören grupların anlayışları artık çöktü demektir bu. Devlet yönetimine, İslamcı siyaseti esas alma anlayışı artık kırıldı.”

Öğretim birliği paramparça. Yurtta barış, dünyada barış yerlerde. Aydınlanma aşağılanıyor. Başımızdakiler, dindar ve de kindar nesil yetiştirme peşinde.

Atatürk’ün kurduğu partinin yeni hali ise, “Devlet yönetiminde İslamcı siyaseti esas alma anlayışı kırıldı” düşüncesinde…

CHP’ye oy verenlerin vay haline! (Işık Kansu, Cumhuriyet, 25 Şubat 2012)

Libya teskeresine evet, örgütteki operasyonlar savasın ta kendisidir.
Partinin ilkelerine uymayanların, kimin baharı için çalıştığı ortadadır.
CHPliler Atamızın  ilkelerine sahip çıkıp, Kemalist kadroları yönetime getirmelidir. Memleketin dağlarına bahar gelmesini isteyenlerin yapacağı tek şey, Partinin, Gücünü üyelerden alan  CHPliler tarafından yönetilmesini sağlamaktır.
chpuye

Bu yazı Genel kategorisine gönderilmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.