Büyükçekmece delegeleri ilde silindi. Hukuksuzluğa, sahtekarlığa karşı ne yapmalı?

 Sevgili CHPliler, parti hak hukuk tanımadan yönetiliyor. Darbe ile işbasına gelmiş yönetimden hukuka uyması beklenemez.
Sizlerin seçtiklerini görevden alıp, yerlerine CHPli olmayanları hukuka uymadan atayanlardan hukuk beklenir mi?
İstanbul il yönetimi de hukuk dışı  çoğu partili olmayanlardan oluşmuştur.
Darbeci yönetim ve örgütlere darbe vurarak atadıkları, ancak hukuk dışı yollarla görevde kalabilirler. Bu nedenle kongre sürecinde her yerde hukuksuzluğa şahit olduk. Peki bunları yapan yönetimlerden biri görevden alındı mı? Alınmadı, alınmazda.

Simdi gecen kongreleri düşünün, belki de delege olmak için komşuna kazık attın. Sonuç senin seçtiğini görevden aldılar. Demek  ki üç beş kişi hukuksuzluk yapsın, meclis üyesi olsun diye kavga etmenin anlamı yokmuş. Komşunla ayrılığı gayrılığı bırak, birlikte ol.
Yapacağımız tek bir ayrım vardır. Partinin hukukuna uyan CHPliler ve atanmış hukuka uymayanlar. Mücadele hak hukuk tanımayanlara karsı yapılmalıdır. Bunlar, işbirlikçileri dahil % 10 u bulmaz.

Büyükçekmecede seçilenlerin bir kısmı ile gidince masa basında silinmiş yerlerine yeni isimler yazılmış. Tam 80 kişi. Her yerde buna benzer şeyler yapıldı. Bulun bunları konusun, siz nasıl benim hakkımı gasp edenlerle birlikte olursunuz deyin. Bunların çoğunun olup bitenle ilgisi bile yoktur.
Önce her üyenin ne yapacağına karar vermesi lazım.
Anayasal hakkımın gasp edilmesine sessiz mi kalacağım?  Biri gelecek kalemle üstümü çizecek yerime başka birini yazacak, buna eyvallah mı diyeceğim?
Parti içinde haksızlığa hukuksuzluğa karsı bir şey yapmazsam, yasam içinde yapılacak bütün haksızlık ve hukuksuzluğa sessiz kalmaz mıyım?
CHP, hukuksuzluğun haksızlığın sahtekarlığın  hüküm sürdüğü bir parti olarak, bana ve halkımıza umut verebilir mi? Vermez diyor, hakkımı da kimseye yedirmem diyorsan basla mücadeleye.
Mücadele zor ama başaracağız. Darbeciler ve atadıkları,  %10 ve örgütlü oldukları için güçlü gözüküyor. Üyelerin %90 ı pasif, dağınık, bir çoğu da olanların tam farkında değil. Gasp edilen haklar hepimizin hakkıdır.
Tek basına ve birlikte bu mücadele verilmelidir.
İl yönetiminde masa basında değişen delege listelerine önce ilde itiraz edile bilinir. Buda  kadıya kadıyı şikayet etmek olur. Bu nedenle itirazlar secim kurullarına yapılmalı. Secim kuruluna yapacak itirazdan sonuç alınır.
Elinizde mahalle sesim tutanakları varsa onu dilekçeyle birlikte itiraz edin.
Mahallede yapılan seçimlerde ben seçildim, fakat ilde değiştirilmiş, silinip tekrar delege yazılmam için gereğinin yapılmasını arz ederim demelisiniz.
Bunun dışında herkes ancak oturduğu mahallede delege seçilebilir. O mahallede oturmadığı halde delege yazılanlara itiraz edip delegeliklerini sildirebilirsiniz.
Muhtarlıktan o mahallede oturmadıklarına dair alacağınız bir belge yeterli olabilir. Böylece masa basında yazılan delegeler ilce secim kurulunda silinmiş olur. İlce secim kurulunun karaları kesindir ve bu listeler secimde geçerli olacaktır. Mahalle secim tutanaklarını da değiştirmişlerdir. Buda siyasi partiler kanunun 112. maddesine göre suçtur. Secim kurulu tutanakları isteyecektir. Sahte imzalar atılarak yeni tutanak hazırlandığı ortaya çıkacaktır.

Kongrede asla bölünmeyin atanmış hukuksuzluk yapmışlara karsı tek liste ile secime girin. Seçtiğiniz yönetimlere hukuka uydukları sürece destek olmaya devam edin. Hukuksuzluk, sahtekarlık yapanlara karsı gerekli tavırları koyun. Sinirlerinize hakim olarak, her türlü yolla mücadelenizi sürdürün.

CHP de barış, ancak hukuksuzlara karşı mücadele kazanıldığında  olur. Atanmışlara  hayır deyip, yöneticileri, belediye ve vekil adaylarını seçme hakkına sahip çıkılmalıdır. Bunca hukuksuzluk, üyelerin haklarını gasp edip onların istemediği bir kaç kişiyi vekil, belediye başkanı, meclis üyesi yapmak için yapılmaktadır. Buna dur demedikçe CHP,  özlediğimiz parti olmayacaktır.
Haydi hep beraber partimizi, halkımızın özlediği parti yapmaya çalısalım.
chpuye

Bu yazı Üyeler ne yapmalı kategorisine gönderilmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.