CHP Parti yönetimi Savaş politikası uyguluyor. Görev CHPli üyelerin, il ve ilce örgütlerindir

NATO haclı savaşı başlattı Libya’ya saldırdı. İktidar derhal teskere çıkartarak  ordumuzu natonun emrine verdi. CHP yönetimi Libya teskeresine evet dedi. Haçlı savaşına hayır, ordumuzun başka ülkenin komutasına vermeye hayır demeleri gerekmiyor muydu?  Parti yönetiminin vekillerin tavrı açıkça “Yurtta barış Dünyada barış” ilkesine aykırı hareket değil miydi?

Peki CHP parti yönetimi ve vekilleri ne yaptı?
Baykal yönetiminde ırak teskeresine hayır diyenler neredeydi. Kılıçdaroğlu yönetimini (yeni Baykalcılar) Baykalcılar seçti. Baykal’ın bunlara bi itirazı yok. vekilleri de Baykal yönetimi seçmişti. Peki kendisi vekil olan Baykal neden gurubu toplayıp bu teskereye hayır demedi?
Ne mi yaptılar gizli oturumla teskereye evet dediler.

Haclı savasına evet partinin bağrına vurulan hançerdir. Program ve tüzüğe aykırıdır. G. başkan ve MYK program ve tüzüğe uymamış parti sucu islemiştir.
Tüzük ve programa uymayana CHPli denmez. Parti yönetimi il ve ilce yönetimlerini görevden alarak hukuk dışı atamalarla da parti içinde savaş politikası izlemiştir. PM ve Kurultaya darbe vurmakta partiye karsı yapılan savaşın ta kendisiydi.
Bunlar 1-2 kişi sorumlu tutularak geçiştirilemez.Yapılanlar MYK’nun onayı ile yapılmış  PM ve milletvekilleri  de suca ortaktır.

CHP’nin yöneticileri her seyi konuşarak geçiştirmeye devam ediyor. Konuşarak tepki vermeyi vatandaşlar da yapmaktadır. Parti bildiriler yayınlayarak, afişler basarak, mitingler yaparak tavrını koyar. Bu şekilde halkımıza önderlik eder.  Yaptıklarıyla halkın güvenini kazanıp iktidar olur.
Miting yapmayan muhalefet partisi olur mu? Savaşa hayır, NATO füzelerine hayır. Hastal ve Silivri tutsakları serbest bırakılsın. CHP Belediyelerine  yapılan baskınlarına son, görevliler serbest bırakılsın vs. mitingleri yapılmalıdır.

Libya teskeresine evet diyen, Suriye politikasında da iktidarla işbirliği yapan, parti içinde  hukuka uymayarak her ilçede partide huzursuzluk yapıp parti barışını bozanlar savaşa hayır mitingi yapmaz. Görev CHPli üyelerin il ve ilce örgütlerindir. Ne yani genel merkez barışı savunmak için miting yapmıyor diye il ve ilce örgütleri de mi yapmayacak. Parti yönetimi CHPli değildir.
Partinin program ve tüzüğü herkesi bağlar ve her örgüt birimi ona göre hareket etmek zorundadır. Program ve tüzüğe uymayan, partinin ilkelerine göre hareket etmeyenlere CHPli denmez.

Türk Milleti ırak savaşına da, Libya’ya saldırısına, komşumuz Suriye’ye saldırıya karsıdır. Suriye’ye atılan her kursun Türkiye’ye atılmış olur. Hedefte İran ve Türkiye vardır. Haçlı savaşı Müslümanlara ve onların devletlerine karşı yapılmaktadır. Müslümanlar diğer dinlere mensup kardeşleriyle barış içinde yasamaktadırlar. Suriyede de farklı dinlere mensup halk iktidara ortak birlikte barış içinde yasamaktadır. Savaş bütün halklar için vahşet ve ölümden başka bir şey getirmez. Savaşta kazanan yada kaybeden ülkenin halkları daima kaybeder.
”Yurtta Barış Dünyada Barış”  savaşa hayır demek barışı savunmak CHPli olmanın şartıdır. Bu durumda görev üyelere düşmektedir. İlk aşamada üyeler il ve ilce örgütlerinde halkımızın savaşa karsı mücadelesine önderlik etmeli mitingler yapmalıdır.

Parti olmadan bir şey olmaz. Üyeler görevini yaparsa CHP halkımıza önerlik eder hale gelir. Üyelerin öncelikli hedefi partinin hukuk ve ilkelerine uymayan öncelikle merkez yönetimi dahil bütün yönetimleri değiştirmek olmalıdır.
Masa basında yazılan kurultay üyelerini,  Libya teskeresine evet demek, anaysa sucu islemiş parti ile Anayasamızı toptan ortadan kaldırmada işbirliği yapan parti yönetimi ilgilendirmiyor.
Tüzük ve programa uymamak, göz yummak desteklemek parti sucudur. Kurultay üyeleri, bunlara itiraz etmeyen PM, vekiller, il ve ilce örgütleri parti sucu islediği için onlardan partili durusu beklemek hayal olur.

Üyeler önümüzdeki yerel secimler dahil mutlaka adayları kendileri belirlemelidir. Parti yönetiminin önseçim yapmaya niyeti yoktur. Önseçimi savunmak yaptırmakta öncelikli hedef olmalıdır.

Üye olsun olmasın, öncelikle üyelerin öncelikli hedefi  CHP’yi, CHPli olmayanlardan kurtarmak olmalıdır. ”Yurtta Barış Dünyada Barış” ve Tam Bağımsız Türkiye ilkesinden  asla taviz vermeyecek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ün yolundan giderek partiyi iktidara getirecek Kemalist kadrolar yönetime getirilmelidir. CHPliler illa bir şeyci olacaksa Baykalcı, Kemalci değil, Kemalist olmalıdır. Önemli olan partidir ondan da önemlisi ülkemizdir.

Savaş parti ile kazanılır. CHP önderinin çizgisine gelirse, umut olur, Cumhuriyeti yaşatır. Üyelerin ve halkımızın umudu bu olmalıdır.
Partiyi barajın altında bırakan, partinin ilkelerine uymayan yönetimlere umut bağlamak kendini kandırmaktan başka bir şey değildir.
Partim iyi yönetilmiyor, CHPli olmayanlara umut bağlayacak kadar saf değilim.
Üyeler görevini yapmalı, umut kendileri olmalıdır.
Benim umudum üyelerin görevini yapmasına bağlı;
Mazlum Vural

 

Bu yazı Parti Yöneticileri takip Çalıştayı kategorisine gönderilmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir