Yeni Baykalcılar partinin sağlam kalan yerlerini yok etmeye devam ediyor.


Gelelim partiye vurulan son darbeye;

“CHP PM ve YDK üyeleriyle TBMM Grubu iki günlük ortak çalışma için yarın Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun Başkanlığı’nda toplanacak.”
26 Eylül 2012 – Çarşamba   http://www.chp.org.tr/?p=86709

YDK (Yüksek Disiplin Kurulu) Partinin bağımsız seçilen bir kurumudur. Parti suçlarının cezalandırıldığı  mahkemesidir. Üyeleri hakimlik görevi görür. Genel başkan, PM üyeleri ve milletvekilleri parti sucu islediklerinde YDK cezasını verir. YDK’nun görevleri ve nasıl toplanacağı tüzükte yazılıdır.
Genel Başkan bu kurumu toplantıya çağıramaz. Ben genel başkan ve MYK üyelerini YDK na şikayet etmiştim. Yada genel baskan  partinin ilkelerine uymayanları PM kararıyla sevk etsin kurula, tüzüğe göre çalışmalarını yapan kurlu izlesin.

Sen kalk, seni yargılayacak mahkemeyi toplantıya çağır.
YDK üyeleri derhal görevlerinden istifa etmelidirler.
Partide avukatlar, hakimlik, savcılık yapmış olanlar var. Bu hukuksuzluğa ses çıkardıklarını gördünüz mu? Hukukun üstünlüğünü savunmak ve  hukuka uymak CHPli olmanın koşularından biridir.
Partide hukukçu olduğunu söyleyenler partideki hukuksuzlukların hiç birine ses çıkarmadı. PM darbe vuruldu, il ve ilce örgütlerine darbe vuruldu, kurultaya darbe vuruldu, anayasaya uyulmadı yine sesleri çıkmadı.(Yemin etmeme eylemi anayasanın 81. maddesine uymama eylemi idi.)

Parti hukukuna, üyelerin hak ve hukukuna sahip çıkmayan partideki hukukçuların, anayasa ve kanunlara uyacağına, bütün hukuksuzluklara karsı mücadele edeceklerine inanılır mı? Hepsi değiştirilmelidir.
Parti hukukuna uymamak, desteklemek göz yummak  parti sucudur. (Madde 70)
Her kim parti sucu isler partiden uzaklaştırılmalıdır. Görev üyelerindir.

PM ye vurulan darbeyi ve onunla ilgili bir bilgiyi dikitinize sunayım.
“CHP PM Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin’in Başkanlığı’nda toplandı ve 17 şehide saygı duruşu ile çalışmalarına başladı…”
11 Kasım 2012 http://www.chp.org.tr/?p=92647

03.11.2010 da genel başkan yardımcısı tarafından PM toplantısı yapılmış, 59 üyenin kabul, 2 çekimser, 2 ret oyu ile 27-28 Kasım’da olağanüstü tüzük kurultayı kararı alınmışı. (Genel başkan bensiz toplandı olmaz demişti, kararı alanlar da maalesef kararın arkasında durmadı)

Partinin kurumlarına vurulan darbelere, partideki hukuksuzlukları dur diyecek tek güç üyelerdir. Üyelerin kaybedeceği hiç bir şey yoktur. CHPli üyeler görevini yaptıklarında kendileri ve Türk milleti kazançlı çıkacaktır.
Bunun tek bir formülü var.
Üyeler görevini yapacak, adaylarını kendi oylarıyla, yani önseçimle belirlemelidir. Bu şekilde CHPli kadroları göreve getirip, değiştirme yetkisini eline almalıdır.
Adaylar bütün üyelerin katılacağı önseçimle belirlendiğinde, kongrelerde yapılan hukuk dışı parti barısını bozan secimler olmayacak.
Hukuk dışı secimler, üyelerin hakkını gasp edip, onların yerlerine istediği kişileri aday yapıp seçtirmek için yapılmaktadır.
Bunu anlamak için su sorunun cevabını vermek yeterlidir:
Önseçim olsaydı, bugün vekil olanların kaçı vekil olurdu?
Sevgili CHP üyesi, kağıt üstünde üye olmayı bırak, görevini yap.
Üyeler bunu yaptıklarında halkçılık ilkesi sadece ambleminde olmayacaktır.
Sevgili CHPli üyeler haydi hep birlikte halkçılık ilkesini partimizde, sonrada ülkemizde uygulayalım.
Üyeler bunu başardıklarında, diğer 5 ilkede uygulanacak, parti Türk milletinin umudu olacaktır.
Umudu altı okta bulanlar, gelip CHP YE üye olmalı mücadele etmelidirler.

Mazlum Vural  CHP IST/Eyüp ilçesi üyesi

Bu yazı Parti Yöneticileri takip Çalıştayı kategorisine gönderilmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir