CHP’yi yönetenlerden memnun değilsin. TV den izleyip kızmak yarar getirmez. Meclis üyesini bile seçemiyorsun. Oy senin değil mi? İzleyici olmak çare değildir. Çare nedir? Ne yapmalı?

Sevgili CHPliler

Parti yönetiminden memnun olmayanlar çoğunlukta.
Parti hukukuna uymayan darbeci bir yönetim işbasındadır.
Partinin sağlam kalan yerlerini yıkmaktan başka bir şey yapmıyorlar.
CHPli olmadıkları için, onlardan CHPli gibi davranmalarını beklemek hayal olur. Masa basında yazılan adaylarla bir şey olmadı, olmazda.
PM’nin ve milletvekillerinin içinde ilkeli 1 tane bile CHPli gibi davranan yoktur. Hukuksuzluk onları rahatsız etse bile sessiz kalabilirler. koltukları çok tatlı.
Üye olarak bizim umurumuzda olması gerekir.

Partiye yapılan kaset operasyonu devam ediyor.
Parti yöneticileri İşini gücünü bırakıp kimi nereye yazıp aday yapacaklarının pesinde,  liste yapmaktadır.
Kongre sürecinde yüzlerce kişiye aday yapma sözü verildi.

Hukuksuzluk üyelerin seçme ve seçilme haklarını gasp edip adayları masa basında belirlemek için yapılmaktadır.
Belediye başkanlığı kazanılacak yerlerde operasyona evet diyen adayı, kazanılmayacak yerlerde de meclis üyeleri listelerine istedikleri gibi yaptılar. Yapmaya devam edecekler.
Bu kaos ortamı içinde hak hukuk tanımadan yapılanlara rıza gösterecek değilim. Bunca hukuksuzluğa rezilliğe göz yumup parti sucu islemeye niyetim yok. Masa basında aday yazmak hele hele partili olmayanları seçilecek yerlere yazmak üyelerin hakkını yemektir.
Kul hakkı yemekse bundan daha büyük bir hak gasp’ı olamaz.
Yasadığı ilçeden değil de, masa basında başka ilçelerde aday yazılanların erdemli davranışına bir şey söyleyecek değilim.
Partiye emeği geçmemiş 1 kişi bile atamayla aday yapılamaz.
CHPli olmayan, atamayla üyelerin rızasını alamayanlardan, partiye de memlekete de bir fayda gelemez
Partinin program ve tüzüğüne uymayana CHPli denir mi?  Ben demem.
Kimin aday olacağına sadece o partinin üyeleri karar verir. Vermeli.
Parti dışından aday aramayı, atamayla senin adayın bu denmesini, kendime CHPli üyelere hakaret sayarım.
Sevgili üye kimlerin ilçenizi daha iyi yöneteceğini, kimin aday olacağına sen karar veremiyorsun. Meclis üyesini dahi masa başında belirleyip senin adayın bu diyorlar.

Bu kabul edilecek bir durum değildir. Ulusumuz sadece muhtarını seçmektedir.
Parti ambleminin üstüne mühür vurmak yönetici seçmek değildir.
Başka partilerden aday olmuş, CHP ye muhalefet etmiş, kendi partilerinde aday olduğunda secimi kaybetmiş olanları aday yaptılar. Ulusumuzun her görüşten bütün bireyleri CHP nin doğal üyesidir. Fakat Partileri paravan olarak kullanan parti değiştirenlere halkımızın sıcak bakmadığını unutan varsa sorup öğrensin.
Bazıları atlayıp önseçim yaptık ya diyebilir. Milletvekili seçimlerinde bazı yerlerde yapıldı. Örneğin İstanbul da önseçimden çıkıp vekil sayısı kadar, masa basında aday vekil yapıldı. Önseçime girse asla vekil olamayacaklar listelerin arasına dinamit gibi yerleştirip vekil yapıldı.
İl ilce yöneticileri aday olurlarsa istifa ettiriliyor. PM üyeleri aday olup aynı zamanda adayları seçtiği halde neden istifa etmiyor.
Bu adaletsizliğe haksızlığa rezilliğe göz yumula bilinir mi?
Milletvekili, belediye başkanı adayı oluyor istifa etmiyorsa kimse istifa etmemelidir. Partiyi yönetenlerde eşitçe yarışmaya engel değillerse görevlerinde kalmalarında yarar vardır. Bu şekilde her seçimde yönetimler istifalarla bir anda çökmez. Kazananlar 2 görevi yapmada kanunen yada ahlaki bir engel varsa istifa eder. Bunun için herkesin eşitçe yarışacağı secimle adaylar belirlenmelidir.
1 Kişi bile masa basında listeye yazılamaz.
Bunun adı hakim huzurunda yapılan önseçimdir. Üyeler bir günde adaylarını seçip o adlarla seçime girer.
Bunun için Parti Meclisinin toplanıp önseçim kararı alması yeterlidir.
Bazıları Ortalığı bulundurmak için yalan söylemekte, sadece bazı adaylar için üyeler seçsin demektedir. Belediye başkanını, cumhurbaşkanı adayını, vekilini seçsin. Hayır arkadaş Cumhurbaşkanı adayını da, vekillerin, belediye başkan ve meclis üyesi adaylarının tamamını da üyeler seçmelidir.

Üyeler partinin umut olmasını istiyorlarsa, öncelikli hedefleri partiyi CHP ile ilişkisi olmayan, partinin sağlam kalan yerlerini yıkmakla görevli yöneticilerden kurtarmak olmalıdır. Hukuka uymayanlara karsı yapılan mücadeleye devam edilmelidir.

Tek çare, film seyreder gibi izlemeyi bırakıp görevini yapmaktır.
Üyeler bu günden itibaren seçme ve seçilme haklarını CHPli olmayanların kullanmasına mu sade etmemeli. Parti yöneticilerine, Cumhurbaşkanı, vekil, Belediye başkan ve meclis üyesi adaylarını ben seçerim demeli.
Lafla eşitlik, adalet olmaz. Derhal parti meclisini toplayıp adayların tamamının önseçimle belirlenecektir kararı alın demelidir. Tartışmaları sonlandıracak, secimler için ilk adım atılana kadar bu çağrı yapılmalıdır.
Kendi partisinde haksızlığa hukuksuzluğa göz yumanlar, kendi adayını bile seçme becerisini gösteremeyen üyelerden oluşan bir parti, ulusun yararına hizmet etmeyen hukuk tanımaz iktidarı değiştirebilir mi?
Hayır diyorsan. Parti diktatörlerine, hak hukuk tanımayan yöneticilere dur de. Senin güvenini kazanmış hukuka uyan yöneticileri kendin seçtiğinde , CHP olması gereken çizgiye gelir. Ulusumuzun umudu olur.
Oyuna, hakkına hukukuna sahip çıkmaktan başka bir yol yok.
Çare sensin. Mahallende, ilçende gönüllü çalışmada. Önce partide egemenlik sağlanmalı ki ulusun egemenliği ülkemizde sağlansın.
Mazlum Vural
CHP İstanbul/Eyüp ilçesi üyesi
28.2.18

Bu yazı Üyeler ne yapmalı kategorisine gönderilmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

CHP’yi yönetenlerden memnun değilsin. TV den izleyip kızmak yarar getirmez. Meclis üyesini bile seçemiyorsun. Oy senin değil mi? İzleyici olmak çare değildir. Çare nedir? Ne yapmalı? için 2 cevap

  1. Ahmet yılmaz der ki:

    Sayın yoldaş tespitleri Doru çünkü üyeler üyelik sorumluluk bilmiyor ufak kırıntıları çok büyük nimet zannediyor ama neleri kaçırdığını bilmeyecek kadar aptal şu bir gerçek herkes verilen görevi ve rolü oynuyor biz çıktık sokakta kış partinin belediyeye başkanı hakında sokaklarda eylem yaptık ama o kirli parayla geldi ilçe teşkilat larını satın aldı ve başkan ve vekil oldu

  2. Ali der ki:

    Bıkmadınız mı?
    ​Örgütü yok saymaktan…
    Bıkmadınız mı?
    ​Örgütün sesine kulaklarınızı tıkamaktan…
    Bıkmadınız mı?
    ​Örgütün taleplerini yok saymaktan…
    Ben bıktım…
    Ve çok iyi biliyorum ki benim gibi düşünen, benim gibi bu duruma isyan eden çok geniş bir kesim var…
    Ben Ali Yılmaz…
    CHP Konak Belediye Başkan Aday Adayı…
    İzmir’in en özel, en güzel ve elbette gerçek Yıldızı l Konak’a son 20 yıldır ithal aday atamayı gelenek hale getirenlere karşı yola çıkmış bir aday adayıyım…
    Örgütün içinden gelen, örgütün tercümanı olacak bir sese ihtiyaç olduğu için çıktım bu yola….
    Mesajım çok açık…
    ÖNSEÇİM istiyorum…
    Bu kenti kimin yöneteceğine örgütüm karar versin…
    Gerçek demokrasiye giden yol, parti içi demokrasiden geçer…
    Birlerinin iki dudağı arasından çıkacak, birilerinin ben yaptım oldu mantığıyla atayacağı aday Konak’ın son 20 yılını heba etti…
    Kurun önseçim sandığını, çağırın üyeyi, bırakın kimin aday olacağına bu partinin gerçek emektarları karar versin…
    Genel Merkez’deki dostlarımızın, Parti Meclisi’ndeki arkadaşlarımızın tabandan gelen bu sese kulak vermesini istiyorum…
    Ben Ali Yılmaz…
    Konak Belediye Başkan Aday Adayı…
    Demokrasi ateşini Konak’tan yakmaya kararlı olan parti emekçisi olarak çıktığım bu yolda en doğru, en iyi, en güzel seçimi örgütümün yapacağına bütün kalbimle inanıyorum…
    Saygılarımla….

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir