G.Başkanımız 1 değil, 29 defa önseçim sözünde durdu

Sayın Genel Başkanım,

27 ilde önseçim 2 ilde de aday yoklamasıyla adayları belirleme kararı almışsınız. 81 il içinde 29 il çok bile. 435 adayı siz seçeceksiniz. Üyelerde 116 adayı seçecek.
Bir ilde yapılması bile yeterdi. Ne gerek vardı adayları sokak sokak  gezdirip üyelerin ayaklarına götürmeye. Üyelerin komşuları görecek, onları tanıma fırsatı bulacak belki onlarda oy verecek. Söyle üyesi en az ilde yapsaydınız sözünüzün arkasında eksiksiz bulunmuş  olacaktınız. Yinede fazlasıyla sözünüzde durmuş oldunuz.
Özellikle İzmir örgütümüz topladıkları imzalarla önseçim istediler. Onları mı kıracaktınız, biliyorum ki haberiniz yoktu. Zaten önemli olan fikirlerini  söylemeleri. Tabi ki her şeyi sizden daha iyi bilecek değiller.
4 kasım 2010 da toplanan parti meclisine de  girmemiştiniz. İçinde Önder Sav’ın bulunduğu parti meclisini dinlememiştiniz. İzmirli ya da İstanbullu Üyelerimi (seçmenlerimi) dinleyecektiniz.
Sizi aday olarak öneren ve seçilmenizi  sağlayan Önder Sav gibi partilileri parti meclisinden bir çırpıda silip attınız.
Ne de olsa PM listesini tek  basına yaptınız. Tabi ki istediğiniz kişiyi üye yapıp istediğiniz göreve getirebilirsiniz. Üyelerden az oy almış, vekil olarak görevini az yapmışları MYK’ya alacaksınız. Çalışkan ve itiraz edenleri alacak değilsiniz ya.
AB ülkesi Almanya’ya gittiniz. Almanya’daki parti başkanları 1 kişiyi bile atamayla vekil yapamaz. Parti ile ilgisi olmayan birini üye yapıp PM’sine de koyamaz. AB ye gireceğiz diyoruz ya millet yanlış anlıyor. Turist olarak gireceğimiz için oradaki partilerin ne yaptıkları da bizi ilgilendirmiyor.
Tüzüğü değiştireceğiz diye sözde vermiştiniz.
Bu sözünüzde durduğunuzu görüyorum.
Rafta olan tüzüğü çöpe attınız. Tüzüğün raftan inip, yer değiştirerek çöpe atılmasından daha, radikal tüzük değişimi olur mu.
İlk olarak ta parti meclisini devre dışı bırakıp MYK’yı atadınız.
Seçim sürecinde  17 günde baskın kurultay yaptınız.İstanbul’a müdür atayıp yönetim oluşması bile 3 haftadan fazla zaman aldı. İstanbul örgütü nede olsa itiraz etmedi. Atadınız 2. müdürü.
Duyduğuma göre Kocaeli’ne, Konya’ya sadece müdür atamışsınız. Anlaşılan oradaki yönetim kurulundakiler sözünüzü dinleyip istifa etmemişler.
Berhan Simsek ve sonraki yönetimler gibi atayanlara itaat etmeleri  gerekirdi. Genel başkanımıza itiraz edilir mi  ?
Hele hele hukuksuzluğu mahkemeye götürmek olacak şey mi?
Bu atamlar tüzüğün 5. ve  42/E maddesine aykırı  diye yüksek disiplin kuruluna sizi şikayet ettim.
Genel Başkanımız Deniz Baykal, Önder Sav ve nice parti büyüğümüz, sizin yaptıklarınızı onayladığını görmekteyim.
Ben mi ? Halt etmişim. Tüzükte yok artık.
Seçime gidiyoruz partiye zarar vermeyelim diyenler olabilir.
İzmir örgütümüzü, PM’ni yok saydınız. Bir üyenin lafı mı olur.
Yok hükmünde olanın da partiye zararı olmaz.
Atatürk’ün yolunda bir olarak sizlere son çağrımı yapıyorum.
Size son çağrım kararınızı tekrar gözden geçirin.
Bütün illerde Önseçim kararı alin.

19.03.2011
Mazlum  Vural
İstanbul / Eyüp ilçesi üyesi

Bu yazı Genel kategorisine gönderilmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir