İzmirli avukatlar belediye isçileri belediyesine sahip çıktı

 İzmirli avukatlar belediyelerine sahip çıktı
İzmirli avukatlar Adliye önünde gelip, yaklaşık 200 avukatın katılımıyla bir basın açıklaması yaptılar ve Savcılığa dilekçe verdiler.
Gönüllü Avukatlar Koordinasyon Kurulu adına Karşıyaka Eski Belediye Başkanı Av. Cihan Türsen, yazılı açıklamayı okudu. Gelişmeleri endişe ile izlediklerini kaydeden Türsen, “Milletvekili genel seçimlerinde, AKP’nin kompleks halinde getirdiği İzmir seçimlerine günler kala başlatılan bu soruşturma ve operasyonlar, tüm kamuoyunda zaman yönünden haksız bulunmaktadır. Demokratik ülkelerde akla dahi gelmemesi gereken bu yöntem ve uygulamalar sadece zamanlaması değil, evrensel ve ülke hukuk kurallarına aykırılığı ile de vahimdir.”
-Belediye çalışanları da açıklama destek verdi. Açıklamanın ardından İzmir Laiktir, Laik Kalacak sloganı atıldı.
http://www.egedesonsoz.com/haber/Buyuksehir-in-gonullu-savunma-ordusu/792477

 İzmir belediye isçileri belediyelerine arkadaşlarına sahip çıktı
Soner Çağlar/Egedesonsozİzmir’de belediye işçilerinin de aralarında bulunduğu bir grup, Büyükşehir Belediyesinde mali büro ekiplerince başlatılan operasyonda gözaltına alınan ve bu sabah adliyeye sevk edilen zanlılara destek vermek üzere İzmir Adliyesine geldi. İzmir Adliyesi önünde ilk defa böyle yoğun katılımlı bir eylem düzenleyen yaklaşık 2 bin kişiden oluşan kalabalık, sık sık AK Parti aleyhine slogan atarak adeta adliye koridorlarını inletti. İzmir Adliyesi önünde toplanan grup adına açıklama yapan Genel-İş 3 No’lu Şube Başkanı Cafer Konca, gözaltına alınan belediye çalışanlarının İzmirlilere hizmet için çaba gösteren kişiler olduklarını söyledi.
http://www.egedesonsoz.com/haber/Operasyon-tepkisi-cig-gibi-buyuyor/792496

Bu yazı Genel kategorisine gönderilmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir