CHP Eyüp Örgütü kendi içinden bir aday çıkaramadı. 5400 üye 3138 oyun 763 ünü almak yeter mi?

Sevgili Eyüplü CHPliler
Yapılan secimler atamayla aday belirlemenin kılıfıdır.

Aday meclis üyesi kadrosuyla bir bütündür. Ada olmak kazanmaya yetseydi 2004 seçimlerinde aday  olan ilce başkanımız Dr. Ahmet Kartalkanat secimi kazanırdı.

Yapılan seçimlerde meclis üyesi adaylarının üyelerin karsısına çıkarılmaması yapılanını göstermelik bir secim olduğunu gösterir.

İçinizden bir ada çıkaramadınız dedim. Yapılan seçimlerde birinci olan Ferzan  Özer abım Bakırköy ilçesi üyesi olmuş orada atamayla listelere girmiş Meclis üyesi görevini yapmaktadır. Yapılan çalışmaların bir parti çalışması olmadığı ortada. Adaylar bireysel olarak çalışmalar yapmış ben diğer adaylardan daha iyi  bu görevi yaparım demiş ve secime katılmışlar. Meclis üyeleri de bu secimde yarışa katılsaydı sonuç böyle olmazdı. Bu kadar aday olmaz kazanan aday ve liste daha çok oy alırdı. Bu durum atamayla adayları belirlemeyi düşünen darbeci parti yönetiminin cebindeki listeyi zora sokardı.

Vekil listelerini hep birlikte gördük. Operasyon devam ediyor aday ve meclis üyeleri listelerinde de aynı şeyleri yapacaklar. Önlemenin tek yolu ön seçimdir.

Ben bütün örgütün seferber edilerek aday ve meclis üyesi listesinin mahalle mahalle üyelerle birlikte oluşturulması taraftarıyım. Bunun tek yolu bütün üyelerin katılacağı hakim huzurunda yapılan ön secimdir. PM önseçim kararı alsaydı aday olur üyelerin onay ve rızasıyla yapılan liste ile secime girer üyelerin çoğunluğunun oyu ile sandıktan çıkmaya çalışırdım. 6000 üyesi 5400 üyenin oy kullanma hakkı olan ilcimde en az 3001 üyenin oyunu almayı basarının ilk basamağı olarak görürdüm. 2262 üye oy kullanmamış ama çoğunluğu oy kullanmış. En az 1 ay önceden duyurulan bir önseçime üyelerimizin daha çok ilgi göstereceği ortada.

Dikkat edin CHP’nin belediye başkanlığı olan yerlerde bu secim yapılmadı. Öyle anlaşılıyor ki CHP rozeti takmış parti yönetimi birilerine sadece adayların katılacağı böyle bir secim yapılacağını söylemiş. Mevcut üyelerle konuştuğumda kimse önseçim yapılacağına inanmıyordu. Görevlimiz Nuri abiye zaman zaman kaç üye var diye sorardım. 4 ,5 bin 2 ay önce sorduğumda da 6 bin cevabını aldım. Hızlı artısın sebebi simdi anlaşılıyor.

Yönlendirme, yığma,masa basında üye yapmakla parti içinde yönetime gelinebilir. Hak hukuk  tanımadan partiyi yöneten yönetimlerle işbirliği içinde parti yönetimine hakim olunur ama belediye başkanlığı kazanılmaz. Masa basında üye yapanlar kendi yönlendirdikleri üyelere güvenmiyor önseçimden kaçıyorlar. Ben hiçbirinden rahatsızlık duymam. Önseçim aynı zamanda seçmen olan üyelerin kimin başkan,meclis üyesi adayı olacağını belirlemesidir. Yığma üyeyi önseçim gerekçesi göstermek doğru değildir. Bunu gerekçe yapmayı iki yüzlülük olarak görürüm.

Secim de 1. çıkan abimi tebrik ediyorum.
Peki herkes kimi atayacaklar diye beklerken . ne yapmalı.
Partimizin ülkemizin boşa geçireceği zamanı yoktur.
Parti yönetimi örgütlerle oynamayı bırakıp derhal her  yerde adaylar önseçimle belirlenecektir kararı almalıdır. Çağrıyı her üye her yönetim yapmalıdır. Atanan ve göstermelik seçimlerde  başarılı olan adaylar meclis üyeleri listeleriyle seçimlere girmelidirler. Başarılı olanlar örgütü kucaklayacak kimsenin karsı olmadığı listelerle seçimlere girdiklerinde üyelerin çoğunun desteğini alacağına inanıyorum.

Üyelerin sevgi ve saygısını kazanmış kadroların başarıyla seçimden çıkması adaya kazanmak için gerekli esas gücü kazandıracaktır.
Atamayla meclis üyesi, ilce başkanı sonradan da 2009 seçimlerinde aday yapılan arkadaşımızın da ne kadar isabetsiz bir aday olduğu ortaya çıktı.
Doğru aday ve meclis üyesi listesinin olmadığı tespitini 2009 da yapmış secim değerlendirmesi yaparken arkadaşlara bunu söylemiştim. Sonuçlar başarılı olmasına rağmen bu tespiti yapmamın sebebi sudur:

İlçemde partim 1989 da belediyeyi başkanlığı kazanmıştı. Ondan sonra kazananlar seçmenin çoğunluğunun oyu ile değil diğer adaylardan fazla oy aldıkları için kazanmışlardı.

Eyüp ilçesi halkı CHP’nin ilçede ve ülkede iktidara gelmesi arzusu ile mühürü 6 okun üstüne vurmuş. Üyelerin ve seçmenlerin gönülden destekleyeceği kadrolarla seçmenlerin çoğunluğunun oyunu alacağına inancım tamdır. (Seçimde ciddi bir hile olmazsa)

Son seçimlerde örgütümüz ve seçmenler partimizin kazanacağına inanmadığı için kendilerince yakın buldukları MHP li  adaya oyunu vermiştir. Kazanamayacağını bile bile.

Parti içinde haksızlığa hukuksuzluğu bulaşanların atamayla aday yapılmasıyla secimler kazanılmaz. Sadece bir kaç kişiyi meclis üyesi kazandırır. Eski bir ilce başkanımız meclis üyesi listesine kendini yazarak ancak garanti meclis üyesi olmuştur.

2004 seçimlerinde MYK  ilçemde kazanılmayacağına kara vermiş, kendilerince en iyi adayla seçimlere girmiştik. Sadece ilçemdeki Baykalcı kadroların bir kısmı meclis üyesi oldu.

Tüzük gereği yılda bir kere ilce kongresini seçimsiz toplanması seçimlerin her yönü ile konuşulması gerekiyordu. 2004 Seçimlerinde aday olmuş ilce başkanımız derhal ilce kongresini toplayıp seçimleri nasıl alırız tartışmalı, kararlar alınmalıdır.

5400 üyenin % 14 ünü  3128 oyun 763 oyla % 25 sini almak örgütün desteğini, üyelerin güvenini ve desteğini almış kadrolarla seçmenlerin karsısına çıkmak değildir. Geçmiş secim deneyimleri bireysel çalışmayla yeni Baykalcı kadroların atmayla yapacağı liste ile secim kazanılmayacağını bize göstermiştir.

Seçmenlerin sağduyusu ili secim kazanır ama mutlak başarı bütün örgütün, halkımızın çoğunluğunun gönülden destek ve güveniyle seçilen nitelikli CHPli kadrolarla mümkündür.
18.12.2013 Mazlum Vural  CHP IST/Eyüp ilçesi üyesi

 

Yayınlanan genelge;

Sayı : 3695
Konu : İstanbul’da yapılacak eğilim yoklamaları hk.

GENELGE
2013/15

30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde, İstanbul’un bazı ilçelerinde uygulanacak aday tespit yöntemine ilişkin uygulama, MYK’nın 13.11.2013 tarihinde yapılan toplantısında alınan karar uyarınca, aşağıdaki gibi olacaktır;

1- İstanbul’da; Beykoz, Pendik, Tuzla, Şile, Sultanbeyli, Sancaktepe, Üsküdar (Birinci Bölge), Bayrampaşa, Eyüp, Fatih, Gaziosmanpaşa, Kağıthane, Zeytinburnu (İkinci Bölge), Bahçelievler, Başakşehir, Beylikdüzü, Küçükçekmece (Üçüncü Bölge) olmak üzere toplam 17 ilçede eğilim yoklaması gerçekleştirilecektir.

2- Eğilim yoklaması sözü edilen ilçelerde 30 Haziran 2013 tarihi itibariyle Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığında kayıtlı görünen tüm üyelerin katılımıyla 1 Aralık 2013 tarihinde gerçekleştirilecektir.

3- İlçelere, İle ve Genel Merkez’e yapılan aday adayları başvuruları dikkate alınmak suretiyle; aday adayı başvuru sayısı 5’ten az olan yerlerde ilk 2; 6 ila 10 olan yerlerde ilk 3; 11 ila 15 olan yerlerde ilk 4; 16’dan fazla olan yerlerde ilk 5 sıraya giren aday adayları, MYK tarafından ilave değerlendirmelere tabi tutularak adaylaştırma süreci tamamlanacaktır.

4- Eğilim yoklamasının uygulanmasına ilişkin esas ve usuller, ekte bir kez daha gönderilen “Yerel Seçimler Eğilim Yoklaması Yönergesi” ve daha evvelki genelgelerimizde belirtilen ilke ve kurallar doğrultusunda uygulanacaktır.

5- Genelgenin, tüm ilçe binalarımızda görünür yerlere asılarak ilan edilmesi ve tüm aday adaylarına yazı ile tebliğ edilmesi gerekmektedir.

Uygulamanın bu doğrultuda yürütülmesini rica ederiz. Saygılarımızla.

Adnan Keskin
CHP Genel Başkan Yardımcısı

Bihlun TAMAYLIGİL
Genel Başkan Yrd. Genel Sekreter

Gökhan Günaydın
CHP Genel Başkan Yardımcısı

Umut Oran
CHP Genel Başkan Yardımcısı

Bülent Tezcan
CHP Genel Başkan Yardımcısı
http://www.istanbulgercegi.com/index.php

 

 

 

Bu yazı Üyeler ne yapmalı kategorisine gönderilmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir