CHPli olmayan PM, masa basında atamayla bir kişi bile aday yapamazsın. Üyelerin oylarıyla seçilenlerinin önlerine kontenjan adıyla aday göstermekten vaz geç. Bunu yapmak eşitçe yarışanların hakkını gasp etmektir

Lafla olmaz. Derhal PM her yerde adaylar üyelerin katılacağı ön secimle belirlenecektir kararı almalıdır. CHPli olmayan, hak hukuk tanımayan parti yönetiminin 1 kişiyi bile atayarak aday yapmasına mu sade edilemez. Bu çağrı bıkmadan usanmadan her yerde hakim huzurunda ön secim kararı alıncaya kadar yapılmalıdır. Yapacağım, hakkıma sahip çıkacağım. Ya sen üye arkadaş….

Önseçim aynı zamanda seçmen olan üyenin kimin aday olacağına karar vermesidir.

Masa basında delege yazanlar seçsin diyenlerin, delege lafı edenlerin önseçimi bilmedikleri ortada.seçmenden rahatsızlık duyanların secime girme hakkı olamaz. Secime katılmasın.Seçmen hatalı secim yapsa bile kendi oyu kime ne. Oysa atamayla aday yapma seçmenlerin oy hakkını gasp etmektir. Atamayla vekil olanların ne kadar rahat parti değiştirdiği defalarca görülmüştür.

Halkından kaçanın kimseye faydası olmaz.. atamaya hayır.
Başka partide CHP’ye muhalefet etmişleri aday yapmak hukuk dışıdır. Partiye de memlekete de bir faydası olmaz.

Parti hukukuna uymayan darbeci bir yönetim işbasındadır.

CHP ile ilgisi olmayan partiye muhalefet etmiş 1 kişi bile atanarak aday yapılamaz. Atamayla aday belirleme parti üyelerinin seçme ve seçilme haklarını vurulmuş   darbedir. Haklarının yenmesine mu sade edilenlerden oluşan bir parti Ulusumuzun haklarını koruyabilir mi?

Hukuksuzluğa haksızlığa yeter de. Genel ve yerel seçimlerde adaylarını bütün üyelerin katılacağı önseçimle seçersen olumsuzluklar problemler çözülmeye baslar.
Dürüst, çalışkan, hukuka, partinin ilkelerine uyan, senin ve mahalledeki insanların güvenini kazanmışları aday yap ve seç. Önseçim yaptır.

Mazlum Vural  CHP IST/Eyüp ilçesi üyesi

Bu yazı Care önseçim. Ne yapmalı kategorisine gönderilmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

CHPli olmayan PM, masa basında atamayla bir kişi bile aday yapamazsın. Üyelerin oylarıyla seçilenlerinin önlerine kontenjan adıyla aday göstermekten vaz geç. Bunu yapmak eşitçe yarışanların hakkını gasp etmektir için 1 cevap

  1. admin der ki:

    Kontenjan uygulaması da SPK na aykırıdır. (Madde 37) Bütün illerde önseçim olsaydı, PM % 5 yani 27 kişiyi Kontenjan adayı gösterebilirdi. Oysa önseçim yapılan yerlerde 28 kişiyi gösterecekler. Eğilim yoklaması yapılan yerlerde de 12 kişi. 3 büyük ilde önseçim yapılsaydı 27 kişiyi gösterebilirler mi? Yada sadece İstanbul da?
    İstanbul da Ön secimden 5. çıkan 10. 6. çıkan 11. olacak. Hukuka aykırı fazla Kontenjan konduğu için belki de seçilemeyecekler. Onlar eşitçe secimde yarışırken hukuk dışı masa basında yazılanlar vekil seçilecek Üyelerin iradesi ve adayın Hakları gasp edilmiş olacak.
    Listelerde yer alan bu yüzden seçilemeyenler listeler kesinleşmeden YSK ya bas vurmalı fazla Kontenjanları iptal ettirmelidirler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir